Op deze blogsite hebben we het vaak over de leukste activiteiten om te doen na het werk: sportieve activiteiten in de buitenlucht, maar wat als je tijdens je werk ook veel actie wilt hebben? In deze blog beschrijven we een paar hele interessante banen waar jij je niet snel bij zal vervelen.

Piloot

Menig mens is jaloers op piloten omdat zij lekker door de lucht kunnen zweven, neerkijkende op de mensen onder hun. Je hebt verschillende mogelijkheden als piloot, zo kun je er voor kiezen om een helikopter, zweef-, recreatie- of commercieel vliegtuig te besturen. Heb je extra spanning nodig? Dan kun je bij het rijk aan de slag als straaljagerpiloot. Piloot worden is voor velen een jeugddroom, maar er zijn wel aardig wat toelatingseisen en papieren die je moet halen. Ook is het niet goedkoop, als je eenmaal een brevet hebt moet je genoeg vlieguren maken als bewijs dat je daadwerkelijk kunt vliegen. Je moet dus erg veel investeren in jezelf. Als je eenmaal piloot bent, zul je goed verdienen en elke dag met veel plezier in de cockpit zitten.

Politie

Als politie is geen een dag hetzelfde: je bent altijd alert op noodgevallen en moet altijd je oren en ogen gespitst houden voor criminelen en verdachte activiteiten. Als politieagent moet je sterk in je schoenen staan en mensen durven aanspreken op hun vervelende gedrag. De adrenaline die je hier van krijgt is wat mensen die van actie houden over de streep trekt.

Skydive instructeur

We gaan de lucht weer in. Naast piloot kun je namelijk als skydive instructeur ook vliegen! Voor dit beroep moet je geen hoogtevrees hebben en echt gek zijn van springen. Op een drukke dag kun je zomaar een stuk of 20 keer uit het vliegtuig moeten springen. Op een gegeven moment zul je wel gewend raken aan de sprongen, maar saai worden zal het nooit. Er zijn verschillende niveaus met skydiven dus als je het hoogste niveau moet structureren zul je van de maximale hoogte springen en in sommige gevallen allemaal trucjes kunnen doen. Hoeveel meer actie wil je hebben?