Wil je een keer een leuk dagje uit met het gezin in Flevoland? Dan hebben wij voor jou op een rijtje gezet wat je kan gaan doen! Begin met een leuk bezoek aan het museum Batavialand, ga vervolgens de natuur in, in de Orchideeën Hoeve en eindig met een sprookjesachtig etentje.

Batavialand

Ga met je gezin op pad en leer van alles over de geschiedenis van Lelystad en het VOC-schip de Batavia. Tijdens een leuk dagje uit ga je natuurlijk naar Batavialand. Batavialand is een interactief museum waarbij kinderen hun handen uit de mouwen steken om bezig te gaan tijdens workshops en de verschillende activiteiten. Daarnaast kunnen jullie een rondleiding volgen over werf van de reconstructie van de Batavia.

Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve is de tuin waar je rondloopt tussen duizenden prachtige orchideeën, rondfladderende vlinders en papegaaien. Het is er standaard een aangename temperatuur van 21°C waardoor je makkelijk je dikke jas in de auto laat. In de Orchideeën Hoeve vindt je bloemen en stijlen van over de hele wereld. En zijn de papegaaien en vlinders nog niet genoeg actie? Bezoek dan ook het Amazone Regenwoud waar de brutale witoorpenseelaapjes je om de oren vliegen.

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

Ben je klaar met je leuke dagje uit en heb je honger gekregen? Sluit de dag dan af met een leuk etentje bij Pannenkoekenhuis Hans & Grietje. Je komt terecht in een waar sprookje waar tafels bewegen, kamers op zijn kop staan en de zeepbellen om je oren vliegen. Natuurlijk kan je als ouders lekker genieten van de heerlijke pannenkoeken terwijl je kinderen spelen in het speelpark. Zijn jullie klaar met jullie etentje? Ervaar dan ook het sprookje van Hans en Grietje zelf door de Broodkruimeltjesroute te volgen naar het bos.