Sommigen van ons zullen niet zo gelukkig worden van een dieet met rauwe vis en rijst, maar voor anderen is het een droom die uitkomt. En als je van sushi houdt is het goed om te weten dat sushi niet alleen een lust is voor het oog, maar door de vaste hoeveelheden omega-3 visoliën is het ook nog eens goed voor ons lichaam. Omega 3 maakt je lichaam niet zelf aan. Het verlaagt het cholesterol en de bloeddruk, vermindert het risico op hartaandoeningen en het helpt uw hartritme te behouden. Toch brengt sushi verborgen gezondheidsrisico’s met zich mee. Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag sushi eet.

Sushi na het sporten

De eerste twee uur na een inspanning heeft je lichaam eiwitten en koolhydraten nodig om het glycogeen weer aan te vullen. En zeg nou zelf, wat is een betere optie om je glycogeen aan te vullen met een heerlijke maaltijd als sushi? Het is misschien niet de gezondste optie, maar het kan ook niet kwaad. Toch is het niet verstandig om elke dag sushi te eten, lees verder om te weten waarom. 

Te veel rauwe vis is niet gezond

Rauwe vis mag dan heerlijk zijn, maar het kan ook vervelende risico’s met zich meebrengen. De groeiende eetlust voor sushi heeft geleid tot een toename van de gevallen van een vis lintworminfectie. De symptomen hiervan zijn diarree, vermoeidheid, maagkrampen, zwakte en onbedoeld gewichtsverlies. Ook werden zowel salmonella als listeria ontdekt toen tests werden uitgevoerd op 250 sushi monsters. Dit betekent niet dat je ziek wordt als je sushi eet, maar de kans dat je iets tegenkomt wordt alleen maar groter als je elke dag sushi eet.

In Japan eten ze ook niet elke dag sushi

Sushi heeft tal van gezondheidsvoordelen, maar ook veel nadelen. En als je je afvraagt hoe de Japanners elke dag veilig sushi eten, dan is het antwoord: velen van hen niet. Sushi wordt in Japan niet alleen in minder hoeveelheden geconsumeerd, het wordt ook op een andere manier gegeten. In het westen wordt sushi vaak gegeten met mayonaise of andere zoete sauzen en dat maakt het ook minder gezond. Een feit is ook dat Japanse rijst een van de hoogste suikergehaltes heeft en vrij ongezond is in vergelijking met andere soorten.

Uiteindelijk is het dus geen slim idee om alleen maar sushi te eten. Maar wees niet bang, als je houdt van sushi kan je het prima elke week eten. Heb je na het lezen van deze blog zin gekregen in deze traktatie? Bestel je sushi in Dordrecht.