Heb je jouw huidige boot al een aantal jaren of ga je simpelweg gewoon op zoek naar een grotere boot? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk je huidige boot te verkopen. In dit artikel geven we een aantal tips om de boot zo snel mogelijk te verkopen.

Inschakelen van een expert

Het is altijd een mogelijkheid om te proberen zelf de boot te gaan verkopen. Hier zit echter behoorlijk wat werk in om deze snel te kunnen verkopen. Niet iedereen heeft hier echter de tijd voor en daarom is het verstandig om een jachtmakelaar in te schakelen die ervoor kan zorgen dat de boot zo snel mogelijk kan worden verkocht. Een jachtmakelaar heeft een eigen netwerk, waardoor het zeer gemakkelijk is om de boot onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers, daarnaast is een jachtmakelaar ook een goede verkoper waardoor aan de kleinste details worden gedacht om de boot zo snel mogelijk en voor een goede prijs te kunnen verkopen.

Een goede presentatie

Wil je de boot zo snel mogelijk verkopen? Dan is de presentatie hiervan een zeer belangrijk aandachtspunt. Dit begint al bij de verkoopadvertentie online. De meeste potentiële kopers gaan namelijk eerst online op zoek naar een nieuwe boot alvorens ze een bezoek brengen aan een boot. Het is daarom ook belangrijk dat zowel het interieur als het exterieur goed wordt gepresenteerd. De eerste indruk is zeer bepalend en wanneer deze niet goed is dan zullen de meeste potentiële kopers ook al afhaken.

Bepalen van de verkoopprijs

Je promotie van je boot kan nog zo goed zijn, maar wanneer de verkoopprijs veel te hoog ligt dan zal je nog steeds de boot niet snel kunnen verkopen. Bepaal daarom ook samen met je makelaar de verkoopprijs van je boot. De prijs die jij in gedachten hebt ligt misschien wel veel te hoog. De jachtmakelaar is op de hoogte van de huidige ontwikkeling in de markt en kan zo beter de juiste verkoopprijs vastleggen.