Naast alle digitale games is het ook leuk om bordspellen te spelen met je familie, vrienden, collega’s of kennissen. De oude vertrouwde bordspellen, zoals Monopoly zijn nog altijd populair, maar de nieuwe stroming van bordspellen zijn moderner, creatiever en hebben vaak boeiende thema’s. Mocht je nog een leuk bordspellen zoeken om te spelen, in deze blog bespreken we twee populaire spellen. 

Carcassonne

Carcassonne is geïnspireerd op de gelijknamige middeleeuwse vesting in Zuid-Frankrijk. In een legspelletje vullen de spelers het platteland rond de vestingstad in, waarbij ze kiezen uit tegels waarop steden, wegen, kloosters en velden staan afgebeeld. Vervolgens kunnen de spelers hun volgelingen op het steeds groter wordende bord zetten, zoals ridders, monniken, boeren en dieven, die ieder op een andere manier punten kunnen scoren. Doordat het bord altijd verandert, veranderen ook de kansen. Naast het ‘hoofdspel’ zijn er verschillende uitbreidingen te koop, zoals Carcassonne kathedralen en herbergen. De uitbreidingen zijn te koop op 999games.nl 

Donner Dinner Party

In dit spel recreëren de spelers het verhaal van de Donner Dinner Party. Tijdens deze overlevingsstrijd zetten kannibalen en pioniers het tegen elkaar op. Donner Dinner Party is een spel met een twist dat zich afspeelt in de winter van 1846. De pionier is op jacht naar voedsel en streeft er naar alle kannibalen op het feest te elimineren. Als kannibaal eet je de pioniers één voor één op tot je als enige overblijft. 

Zo werkt het spel: elke ronde krijgen de spelers voordat ze “op zoek gaan naar voedsel” kaarten. Deze kaarten geven aan wat voor voedsel de spelers gevonden hebben, zo staat er bijvoorbeeld vis of giftige bessen op de kaart. Het kan ook zijn dat er ‘niets’ op je kaart staat. De spelers leggen vervolgens één kaart met de afbeelding naar beneden in de gezamenlijke pot voor eten. Als er voldoende voedselkaarten zijn om het aantal spelers te voeden, eindigt de ronde en overleeft iedereen het. Er is echter een duistere twist aan dit verhaal en niets is wat het lijkt. Wat dat is? Daar kom je achter tijdens het spelen van dit spel. Dit spel is geschikt voor maximaal 10 spelers, vanaf 12 jaar. Het spel bevat een speelbord, speelkaarten en 62 identiteitskaarten, inclusief pioniers, kannibalen en meer.