Het is heerlijk: die ene vakantie omringd met water. Dat is een breed genomen omschrijving, maar dat maakt het alleen maar mooier. Waterrijk op jouw manier! Ga je naar het prachtige Ameland, een ander Waddeneiland of kies je liever voor een vakantiehuis aan de Nederlandse Kust op het vaste land? Het maakt niet uit waar jij voor gaat, het gaat erom wat nou echt tof is om te doen als je daar bent. Daarom de volgende vijf tips voor leuke activiteiten die jullie in de vakantie kunnen ondernemen.

 1. Neem de vlieger mee

Een strandvakantie is uiteraard niet compleet zonder vlieger. Dus wanneer je gaat voor de waterrijke strandvakantie, is het nodig om de zolder een bezoekje te brengen. Veeg het stof van het speelgoed en kom genieten van de harde windstoten die je bij de kust ervaart. Want geef toe, vliegeren is nergens zo spannend als bij de zee. Wie weet vliegen jullie zelf nog een stukje mee. Op de Nederlandse eilanden staat er altijd een goede wind, dus plezier is gegarandeerd!

 • Beachvolleybal

Om door te gaan op het idee van een strandvakantie, benoemen we ook een van de leukste spelletjes bij de vele paviljoens: beachvolleybal. De meeste stranden bezitten al over een net, het enige wat je voor hoeft te zorgen is een bal én een fanatiek team. Je moet er natuurlijk wel vandoor gaan met de winst!

 • Zwembaden

Zoals eerder al benoemd: een waterrijke vakantie op jouw manier, waarom niet een zwembad tour!? Pak je badpak, bikini of zwembroek en ga alle coole zwembaden in Nederland af. Ontdek de subtropische baden tot de zwembaden met de grootste glijbanen. Voor wie van avontuur en water houdt, is dit een waterrijke, actieve vakantie!

 • Rondvaart of bootje huren

Wanneer je denkt aan een vakantiehuis bij water, denk je misschien wel direct aan de provincies Friesland en Flevoland. Echter, ook in het mooie Overijssel vind je de prachtigste huisjes. Heb je ooit gehoord van de regio Weerribben-Wieden? Hier zijn dorpjes als Giethoorn, Kalenberg en Ossenzijl te bezoeken. Het leuke aan een vakantie in dit gebied, is het verkennen van het water in de boot! Ga mee met een rondvaart en hoor historische verhalen over datgene wat je dan kan bewonderen met je eigen ogen. Liever met je eigen mensen? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een bootje huren en zelf op pad gaan. Er zijn tal van vakantieparken in Nederland in de mooiste, waterrijke regio’s. Zo ben jij vanuit je huisje dus altijd snel op het water!

 • Watersport

Een activiteit die niet kon missen in het rijtje: de watersport. Binnen deze tak is er veel mogelijk, samen of alleen. Ook is er keuze of je gaat voor pure gezelligheid, of intensieve sport. Waar kan je aan denken? Hier wat inspiratie:

 • Zeilen
 • Kitesurfen
 • Waterskiën
 • Kanoën
 • Roeien
 • Wakeboarden

Zin in een waterrijke vakantie? Zoek dan de vakantie die bij jou past! Het strand, of iets in het binnenland: wat je ook wil, met deze activiteiten vermaken jullie je geheid.