In Amsterdam is er natuurlijk genoeg te beleven; wij hebben het je gemakkelijk gemaakt en de 3 leukste uitjes verzameld:

Rondvaarten met kanaalboot

Beleef het pittoreske Amsterdam vanaf de waterwegen. Vooral als de zon schijnt, is er geen betere manier om de bezienswaardigheden te zien dan per boot. Kronkel je een weg door de grachten van Amsterdam en geniet van de attracties vanaf het water. Met een veelheid aan mogelijkheden kun je kiezen welke het beste bij je past. Koop een hop-on, hop-off ticket, zodat je onderweg een aantal van de musea of attracties kunt bezoeken. Nog leuker is zelf een sloep huren in Amsterdam.

Amsterdamse Bos

Dit uitgestrekte stadspark, begonnen in 1934, biedt een grote verscheidenheid aan wilde dieren en is een ideale plek om weg te komen van de stad zelf en te genieten van de vrijetijdsvoorzieningen. Een roeibaan was de eerste attractie van het park en dient nog steeds als een populair tijdverdrijf. Je vindt er ook een vijver waarop je kunt varen in kleine, gehuurde schepen en een museum waarvan de flora en fauna in detail te zien is. Er zijn ook fiets-, wandel- en joggingpaden, een openluchttheater, kinderspeelplaatsen en een prachtige biologische geitenboerderij. Spring op de Museumtram die in de zomermaanden langs het park loopt en oriënteer je op het Bezoekerscentrum bij de hoofdingang.

Dierentuin Artis

Artis is de dierentuin van Amsterdam en ligt aan de oostkant van het centrum. De ingang van Artis met de enorme gouden adelaars bij de poort is magisch voor kinderen. Een warm welkom in deze intrigerende dierentuin, gebouwd in 1838 en nog steeds in een 19e eeuwse sfeer. Met meer dan 6000 dieren die 700 soorten biedt de dierentuin een glimp van wilde dieren van over de hele wereld die zeker verhelderend is voor zowel kinderen als volwassenen. Op het terrein vindt je (zonder extra kosten) ook een aquarium, planetarium, botanische tuinen en twee musea gewijd aan zoölogie en geologie. Elk seizoen worden er in Artis babydieren geboren. Misschien heb je het geluk dat je ze kunt spotten als je Amsterdam bezoekt.