In Nederland hebben we inmiddels al bijna een heel jaar te maken gehad met de gevolgen van de coronacrisis. Vooral wanneer het gaat om sociale contacten en vrijetijdsbesteding hebben we ons leven voor een groot deel moeten omgooien. Ook ondernemers, in het bijzonder de vrijetijdssector en in de horeca hebben flinke problemen ten gevolge van de lockdown en de maatregelen die zijn opgesteld door de regering. Toch is er ook op individueel niveau iets wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je, ondanks de adviezen van de overheid om afstand te bewaren, toch voldoende fysiek contact hebt met mensen. De reden hiervoor is dat, hoewel fysiek contact de kans op een besmetting van persoon op persoon vergroot, het wel belangrijk is om ervoor te zorgen dat je psychisch geen klachten gaat ontwikkelen. We zijn allemaal sociale dieren en sommige mensen hebben dan ook dringend behoefte aan lichamelijk contact. Dit is met name een probleem voor singles.

Daten 

Daten is niet meer zo eenvoudig als wat het in 2019 was. Toen was het namelijk vrij gebruikelijk om met iemand af te spreken in een restaurant, een kroeg of ergens anders waar je je gezellig onder de mensen kunt begeven. In andere settings is het natuurlijk beter om thuis af te spreken, zoals bijvoorbeeld in het geval van een seksdate. Daarbij is het houden van anderhalve meter voor de meeste mensen niet echt mogelijk, maar dat betekent nog niet dat je het compleet uit de weg hoeft te gaan.

Testen

De overheid heeft er inmiddels veel aan gedaan om het testen, testen, testen waar te maken. Inmiddels is het voor iedereen die klachten heeft wel mogelijk om zich te laten testen op het virus. Dit is dan ook erg belangrijk om te doen wanneer je in contact komt met andere mensen. Wat voor date je ook hebt, zorg ervoor dat zowel jij als je date klachtenvrij zijn en dat jullie je nog recent hebben laten testen.