Wadlopen is op Ameland net zo populair als op de andere Waddeneilanden. Jaarlijks zijn er duizenden toeristen en Nederlanders die een dagje willen ervaren hoe het is om over een wad te lopen. Vissen is daarnaast ook een van de favoriete bezigheden van toeristen én de locals. Dat zijn echter bij lange na niet de enige twee activiteiten die Ameland de moeite waard maken. In dit blog lichten we een aantal van de andere mogelijkheden toe om je te inspireren.

Voor de sportievelingen

Als je van wat meer actie houdt kun je op Ameland meer dan aan je trekken komen. De meeste activiteiten op het water en strand worden geregeld door Ameland Adventure en dat zijn er nogal wat. Om te beginnen zijn er een hoop activiteiten op het water waar je jezelf uren mee kunt vermaken. Denk bijvoorbeeld aan golfsurfen of kitesurfen. Je kunt bij verschillende bedrijven terecht voor lessen met goed getrainde instructeurs die vaak al meer dan 10 jaar ervaring hebben. Daarnaast kun je ook kajakken en raften! Wil je nog verder de hoogte in; ga dan parachutespringen boven het Waddeneiland. Ook hier wordt je begeleid door een ervaren instructeur.

Mogen de buitenactiviteiten ook een tandje minder intens? Ga dan paardrijden over het strand of doe een van de vele fietsroutes over het eiland. Je hebt zelf in de hand hoe ver of zwaar de route is. Je kunt ook een rondvlucht maken voor een prachtig uitzicht van de Waddeneilanden.

Voor de cultuurliefhebbers

Ameland is natuurlijk een practhig stukje van Nederland met een rijke historie. Er zijn het hele jaar verschillende musea en bezienswaardigheden open, zoals de Vuurtoren Bornrif en het Natuurcentrum. Verder kun je verschillende galerijen bezoeken en deelnemen aan workshops van sieraden maken tot bloemschikken.

Voor iedereen die wil relaxen

Er komen genoeg mensen naar Ameland die puur willen uitwaaien en relaxen. Naast een heerlijke strandwandeling kun je een op meerdere plekken naar de sauna of massagesalon. Combineer dat met een diner in een van de restaurantjes en een overnachting in een B&B . Op die manier kom je volledig tot rust! In veel gevallen zijn er arrangementen beschikbaar, bijvoorbeeld via Groupon, die dit soort uitjes aantrekkelijker maken. Voor meer informatie over dit soort arrangementen raden we aan om contact op te nemen met de klantenservice.